Categorie archief: The Loft

The current look!

Oh, how much work has it been! But so nice with all the help and the dedication of different people we got somewhere. With this post I try to give you a glimpse of how it looks.

Before:
Outside!

Everything inside…

|
After:
The way up! (Or down.)

20120905-234259.jpg

Kitchen!

Hallway!

Bedroom!

20120905-234235.jpg

Bathroom!

20120905-234246.jpg

Extra floor (still stairs to build)!

View of Zwolle city!

Pretty nice isn’t it? So. Still working on things, but we’ll get there… But sooooo nice to live here!

Helpers!

Na het LOFT kopen en de sleutel krijgen is het plannen, schuren, afstoffen, kitten, plamuren, sauzen, vloertje leggen, verven, verhuizen, en dan nog meer beslissingen maken geblazen. Allemaal niet altijd makkelijk. Maar ja, als er een paar goede helpers bij zijn in het proces, dan komt het wel goed…

20120828-234221.jpg 20120828-234246.jpg20120828-234407.jpg

En ach ja. We zijn bijna klaar ook! Nog een paar dingetjes bijwerken maar… Bedankt állen tot zover!

  20120828-234312.jpg 20120828-234332.jpg20120828-234503.jpg

  20120828-234445.jpg 20120828-234515.jpg 20120828-234540.jpg

“Ladder contest”

Ik schrijf Nederlands.
I subtitle in English.
|
Ik zal eens met “ik” beginnen. Rebel dat ik ben.
I will start with I. Because I am like that.
|
Ik zal spoedig mijn nieuwe appartement te betrekken. Vanwege de hoogte van vloer tot plafond heb ik bedacht een extra woonlaag te creeeren boven de keuken en daarmee een zogeheten vide te bouwen die gedeeltelijk over de woonkamer uitkomt. In de woonkamer blijft het hoogtegevoel daarmee ook. Schitterend he?
I will soon move into my new appartment. Because of the height from floor to seiling I thought I would create an extra floor above the kitchen, that will just barely reach into the livingroom. The height will stay in the livingroom. Magnificent!
|
20120613-132855.jpg
|
Ja… Leuk, zo’n extra verdieping. Mooi wordt die loft. Dit gaat allemaal voorspoedig.
Alleen, nu mag ik van de aannemer bedenken hoe ik boven kom. Er lijkt namelijk geen ruimte te zijn voor een (vaste) trap. Dat het wat kleiner is allemaal, ok, maar dit is toch wel een nadenkertje.
Ik bedacht dat aan de ene kant een tv (kastje) mag staan en aan de andere kant is er zitruimte. En in het midden… nee, ik wil geen trap midden in de woonkamer.
Yes, lovely, such an extra floor. It is all going great.
Only, the builder made me think about how I will get upstairs. There seems to be no room for stairs. I’ll live with the fact of it all being small, alright. But how do I get up it? There seems to be no room…
I wouldn’t want a stairway in the middle of my livingroom.
|
20120613-133046.jpg
|
Dus. Hoe kom ik nou goed boven, maar gebruik ik zo min mogelijk vloeroppervlak beneden en zorg ik dat ik ook in alle nuchterheid bij het op- en afstijgen nergens tegen aan bots?
So, how will I get up there? How do I create the space for a thing that will elevate me?
|
Een touwladder. Nee, iets te padvinder. Een brandweerpaal… Stoer. Maar het moet toegankelijk zijn ook… Een springveer? Een mini-lift? Een hefboom? Nee. Nee. Nee… Een trampoline dan…
Maybe a ropeladder? More ideas…? No… A trampoline? Hmmm
|

|
Lastig hoor. Ik denk dat ik er maar een contest van maak. Al mijn fans doen mee. ”Hoe helpen we Luke er bovenop?”
Dat ga ik doen. Zo kom ik er vast wel een keer op.
Difficult… I’ll think I’ll ask my fans to help me. “How to get Luke up there?”
That I’ll do. I bet I’ll get up there somehow, sometime.
|

Construction is speedy

Figuring out the kitchen, bathroom, general electricity, furniture placement, extra windows, widths, lengths, heights, floors, colorschemes, office space and so on… is fun… but it keeps my head busy!

Meanwhile, construction does not wait. It´s going quick… Exciting stuff!

20120430-130053.jpg 20120430-130131.jpg

20120430-130157.jpg 20120430-130231.jpg

Meubeltjes van gebruikt steigerhout.

Hoe saai het ook klinkt… Eigenlijk is de beste manier om ‘groen’ te gaan wonen door gerecyclede producten te gebruiken. Toch kun je een leuke look creeeren met allerlei producten, gebruikt of niet. Ik denk bijvoorbeeld stevig na om meubels van gebruikt steigerhout te laten maken. Dat is eco-slim… en het kan heel mooi zijn. 

Ik rij op een verdwaalde zaterdag over de snelweg en ik zie een bus van het bedrijf ‘Crea Wood Heino’ met iets over steigerhout er bij. Ik denk ik ga er eens kijken… In maak vervolgens kennis met de eigenaar, tevens enige werknemer, van een wel heel leuk en uniek lokaal bedrijf. Het zit weggestopt in de bossen bij Heino en Raalte… Deze man weet van oude steigerplanken vanalles te maken. Ik praat met hem over de tafel die ik wil, maar merk dat ik mogelijk ook kastjes en wat al bij hem kan bestellen. Alles kan hij maken… Misschien mijn nieuwe espressomachine van steigerhout?

Het echt geinige is dat hij het zelf ook meer leuk lijkt te vinden om mooie dingen te maken (en mee te denken met de klant) dan dat hij bezig is een bedrijf te runnen. Gaaf hoor. Of niet gaaf, het is allemaal wat houterig, maaar dat is dus juist de uitstraling…! Ik ga wel een meubeltje verzinnen voor ‘em.

Zie voor meer informatie en foto’s ook www.crea-wood.nl ;)

Dit goed bezig zijn is fascinerend zeg. Leuke dingen allemaal. Volgende keer de milieuvriendelijke verf bespreken maar… Goed bezig, zeg ik.

De verstandige keuken

Ik heb echt getekend ervoor. Echt. Ik heb een Loft.
Nu moet ik de boel in mijn hoofd gaan inrichten.
Aangezien ik bij alles over milieubewustheid wil hebben nagedacht, ga ik eerst eens nadenken over de groenheid van de keuken.

Ik las wat tips.

 • “Probeer een lagere dosering wasmiddel in de vaatwasmachine (poeder ipv blokje). En draai alleen volle vaatwasmachines of was met de hand af.” Dat wordt veel handwas voor mij als alleenstaande chronisch niet-koker dan.
 • “Kook met weinig water en met deksel op de pan.”
  Hmmm. Goeie tip voor als ik eens ga leren koken.
 • “Ga zuinig met warm water om.”
  Warm water? Benieuwd hoe dat voelt…
 • “Gebruik een thermoskan om uw koffie warm te houden.”
  Mijn werk heeft gewoon koffie-automaten?
 • “Koop producten zonder of in recyclebare of hervulbare verpakkingen.”
  Of koop geen producten zeker.
 • “Gebruik biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.”
  Check.
 • “Kies zoveel mogelijk voor voedsel van het seizoen en uit de regio.”
  Euh. McDonalds Zwolle dus?
 • “Eet minder vlees of probeer alternatieven voor vlees.”
  Check.
 • “Koop milieuvriendelijk en diervriendelijk geproduceerde producten (bijvoorbeeld EKO keurmerk)”
  Goed idee!
 • Haal producten de avond ervoor al uit de diepvries en laat ontdooien in de koelkast in plaats van vlak voor gebruik ze in de magnetron te ontdooien.
 • “Zet de temperatuur in de koelkast op 3-5 graden en in de diepvries op -15/-18 graden. Als de temperatuur hoger of lager is, verbruikt het apparaat onnodige energie.”
  Moet ik die temperaturen niet door de war halen begrijp ik.

Verdieping in Groen Design.

Ik krijg een slimme thermostaat in mijn Loft. Daarmee bespaar ik 26% op mijn energierekening en stoot mijn woning minder energie uit. Zo. Zo. Zo. Dat is goed, maar voor mij nog niet alles. Ik wil nog groener. Dus we gaan op zoek naar de juiste “3 R-en” – om met de muzikale woorden van Jack Johnson te spreken – Reduce, Re-use, Recycle.

Veel ecologisch verantwoorde dingen vind je makkelijk op codewoord `groen’. Echter, wanneer je op “groene” meubels zoekt, vind je ook echt groene meubels. De kleur groen dus.  Ewwww zeg ik. Maar ja, ik hou ook al niet van paars en alle oranjeachtige soorten geel.

Wat opvalt aan meubelen is dat ze tegenwoordig meer gemaakt lijken zodat het oog vermaakt wordt, dan dat er aan zitcomfort of gebruiksgemak wordt gedacht. Dan sta je minutenlang te kijken naar hoe mooi het is – maar meteen is er de breinbreker over hoe je je toch in deze stoel zou moeten kronkelen, om het er een poosje in uit kunnen houden.

Maar goed, ik dwaal af, wat wil ik? Ik wil op een groene manier consumeren / me behuizen. Nou, wat heb ik geleerd? Het is enerzijds goed om minder te consumeren (REDUCE) – dus efficient om te gaan met de dingen die ik nodig heb en niet zomaar iets te kopen. Anderzijds, als ik dan iets koop, laat ik mezelf toch eens de volgende vragen stellen: Waar komt het vandaan? Hoe ga ik het gebruiken? Waar blijft het als ik het niet meer nodig heb? (RE-USE en RECYCLE)

Interessant, zo na te denken. Zo één met de planeet zijn… wacht, voordat ik wegzweef…

Bij Ikea zijn ze er duidelijk mee bezig, zeggen ze. Al het hout dat zij gebruiken,
is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. En ze verkopen geen producten
die gevaarlijke stoffen bevatten.

 ”Wij zijn van mening dat maatschappelijk verantwoord ondernemen onlosmakelijk verbonden is met goed zaken doen. IKEA draagt actief bij aan het beperken van de klimaatverandering. IKEA ziet erop toe dat haar producten onder acceptabele omstandigheden worden geproduceerd bij leveranciers die hun verantwoordelijkheid nemen voor het milieu.”

Nou, hoe commercieel kun je groen maken, maar vooruit,  ik ga volgende week even bij ze kijken.

Ik ben nu ook over mijn vloer aan het nadenken. In principe zijn ‘groene’ harde vloerbedekkingen parket van Europese houtsoorten en hout met FSC-keurmerk, bamboe, linoleum, kurk en natuurrubber. Ik denk aan bamboe of kurk. Ziet er echt wel mooi uit… En ah. Voor de badkamer zijn de tegels een goede groene keus. Dat was al mijn keus.

Oh, er is ook eco-verf lees ik. Is dat gerecyclede verf? Dat ga ik uitzoeken.

Groen, groen, groen, groen! Dit gaat nog een leuk jaar worden.