IMG_9109.JPG

Dis ‘n land

Het taaltje hier is wel fascinerend. Het Afrikaans wordt gesproken door 9 miljoen mensen in Zuid Afrika, en ik hoorde het zelfs in Namibie gesproken worden. Ik quote even een bij dit land passend liedje van de Kaapstadse band, de “Van Coke Kartel” zodat de gelijkenissen en verschillen te voelen zijn.

“In die land van blindes is een-oog koning. Loop met die losprys weg en moordenaars groet mekaar met ‘n hi-five. Ek wou my krane stadig afdraai, maar die lotery is klaar gewen met ‘n skoot deur die kop van ‘n magnaat. Dis ‘n land van kleure en klank, dis ‘n land van liefde vir drank. Jij is nie ek nie, ek’s jaloers op jou, dis ‘n land van korrupsie en god dank dis ‘n land van liefde vir drank. Blameer die duiwel, lippe bewe morsig en die spoeg spat oorgehaal. Maar beheer verloor en ons vier dit met ‘n hi-five. Ek wou my krane regtig afdraai, maar die lotery is klaar gewen met skote deur die bors van die magnaat, dis ons land. Ek’s nie jy nie, jy’s jaloers op my.”